Servicii
Ecografie obstetrica-ginecologie 3D
Cum ar fi sa-ti vezi copilul cum casca, zâmbeste, clipeste sau se joaca si toate astea înainte de a se fi nascut?
Acum este posibil cu ajutorul ecografiei 3D.
Ce este ecografia 3D?
Este generata de aceleasi imagini ca si ecografia clasica 2D. Un transducer cu ultrasunete trimite unde sonore în corp. Aceste unde se întorc la tranducer si genereaza o imagine pe ecranul computerului. Imaginile ecografiei 2D sunt generate dintr-un singur unghi si astfel se obtine o imagine plana alb-negru a fatului. Ecografia 3D este generata din mai multe unghiuri. Undele sonore sunt procesate de un program sofisticat si rezultatul este o impresionanta imagine 3D a bebelusului.
Siguranta
Cu toata tehnologia pe care o implica, apar întrebari legate de expunere si siguranta. Ultrasunetele se utilizeaza de peste 30 de ani si nu s-au descoperit efecte biologice daunatoare. Nivelul de energie folosit la ecografia 3D este acelasi cu cel folosit pentru imaginile 2D. Echipamentul folosit la obtinerea acestor imagini se gaseste atât în spitale cât si în cabinetele medicilor, iar specialistii folosesc aceasta tehnologie pentru a afla mai multe detalii despre sanatatea fatului.
Beneficiile ecografiei 3D
Ecografia 3D ofera viitorilor parinti posibilitatea de a identifica imaginea bebelusului lor, contribuind astfel la îmbunatatirea conditiei viitoarei mame. Imaginea în timp real a bebelusului are un impact pozitiv asupra viitorilor parinti si, în plus, ecografia 3D ofera parintilor în devenire o imagine unica a copilului lor, intensificând legatura deja creata.
Obtinerea imaginilor 3D nu ar trebui sa dureze mai mult de 30-40 de minute, dar o parte din acest este alocat alegerii si printarii imaginilor pentru acasa.
Câtiva factori sunt importanti pentru obtinerea unei ecografii reusite. Obtinerea unei imagini clare depinde de vârsta sarcinii si de pozitia fatului în timpul examinarii. Cea mai potrivita perioada pentru obtinerea de imagini 3D este între saptamânile 26-32 de sarcina. Atunci se pot distinge mai bine trasaturile bebelusului deoarece creste stratul de grasime pe fata bebelusului. Pe masura ce sarcina creste spatiul din cavitatea uterina se micsoreaza.
Când se efectueaza ecografia 3D totul devine solid, iar cordonul sau placenta pot bloca imaginea . Aici difera de ecograful 2D pentru ca prin pozitionarea sondei în diverse unghiuri se poate vedea prin aceste bariere.
Un alt factor important este cantitatea de lichid amniotic. Este important sa te hidratezi în timpul sarcinii. Daca înainte de ecografia 3D esti bine hidratata se îmbunatateste claritatea imaginii.
Trebuie avut în vedere faptul ca fiecare femeie este diferita si nici o sarcina nu seamana cu alta. Imaginile pe care le vedeti în presa sau la televizor sunt unele dintre cele mai bune imagini obtinute. Fiecare vrea sa-si expuna cele mai bune imagini!